Ljudformat

Vi skriver ut text från ljudfil och videor

Vi kan göra transkriberingar din ljudfil eller videoinspelning och hanterar de flesta format, till exempel MP3, MPEG-4, WAV, WMA och DSS. Vi kan även ta emot ljudfiler via USB, kassetter och CD-skivor.

Här kan du läsa mer om några ljudformat:

När transkriberingen är klar levererar vi texten i det format du föredrar. I de flesta fall levererar vi transkriberade texter som en vanlig textfil.

Att spela in ljudfiler

Vill du göra en transkriberare glad ska du skicka in en ljudfil med bra ljudkvalitet. I en fil med bra kvalitet är det enkelt att höra vad som sägs och vem som säger vad. I transkriberarens drömvärld pratar alla tydligt och långsamt utan att prata i mun eller att avbryta varandra. Ja, det är förstås det bästa men så ser det inte alltid ut. Det finns dock några saker som du kan tänka på för att öka ljudkvaliteten på din inspelning. Det underlättar för oss som transkriberar och du får en bättre transkribering.

Våra bästa tips för en högre inspelningskvalitet:
  • Använd gärna en diktafon av något slag. Det går så klart också bra att använda en mobiltelefon. Se bara till att de som pratar sitter så nära mikrofonen som möjligt.
  • Finns möjligheten att göra en videoinspelning av samtalet kan det underlätta för oss att särskilja olika röster.
  • Gör en provinspelning så att du vet att alla i rummet hörs klart och tydligt.
  • Sitt i ett rum utan andra störande ljud. Att spela in en ljudfil på ett kafé eller i en matsal är inte att rekommendera eftersom det då blir svårare att uppfatta det som sägs på ljudfilen. Ljudfiler eller videor som spelats in utomhus kan också minska kvaliteten. Myllrande ljud av människor och trafik samt vinden kan störa inspelningen.
  • Försök att prata en i taget utan att avbryta varandra.

Har du ljudfiler med sämre ljudkvalitet kan det ta lite längre tid för oss att transkribera och avgiften blir då något högre. Det beror helt enkelt på att det blir svårare att uppfatta vad som sägs och transkriberingen tar då lite längre tid. En ljudfil med väldigt mycket knaster och störande bakgrundsljud går inte heller att lyssna på i långa stunder utan att få ont i öronen, men självklart försöker vi alltid hjälpa dig med din ljudfil oavsett inspelningskvalitet!

Transkribera din ljudfil hos Transkriberingshuset

Ta kontakt med oss så kan vi diskutera igenom dina ljudupptagningar och önskad leveranstid.

Kontakta oss

Snabbt och enkelt. Vi har vanligtvis en mycket snabb leveranstid och skickar de färdiga texterna inom ett par dagar.

Transkriberingshuset i Stockholm AB
Vagnmakarebyn 2b
218 40 Bunkeflostrand
Org.nr 559002-2264
08 677 68 08
info@transkriberingshuset.se

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt så skickar vi en offert med uppskattad leveranstid. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om det önskas så skriver vi även ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur mycket kostar det?

Eftersom varje kund är unik och varje uppdrag är unikt, så anpassas priset till typ av uppdrag. Några av de faktorer som kan påverka priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas.


Ta gärna kontakt med oss på telefon, 08 677 68 08 eller mejla en förfrågan till info@transkriberingshuset.se. Vi svarar alltid inom 24 timmar, och oftast mycket snabbare än så. 

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.