Transkribera – våra tjänster

På Transkriberingshuset har vi lång erfarenhet av att transkribera ljud till text. Vi vet att en noggrann transkribering av hög kvalitet är viktig oavsett om det är ett advokatförhör, ett försäkringsärende, en intervju i ett forskningsprojekt, en föreläsning på en högskola, en podcast eller ett onlinemöte.

Vad finns det då för fördelar med att få ljud- och videoinspelningar transkriberade till textformat? Jo, ett skriftligt dokument kan accelerera och underlätta arbetsflödet och göra innehållet tillgängligt för flera. Unika texter har också stor betydelse för webbsidors sökmotoroptimering. Transkriberade ljudfiler, till exempel poddinspelningar och konferenser, kan därför med fördel publiceras på din webbplats. Ju bättre SEO du har, desto högre rankars webbplatsen av sökmotorer och du får fler besökare eller kunder.

Exempel på transkriberingsuppdrag vi utför:

  • intervjuer
  • fokusgrupper och gruppintervjuer
  • förhör
  • konferenser
  • seminarier
  • diktamen (bland annat brev, rapporter, manuskript)
  • poddar.

Transkribera intervjuer och forskning

Vid akademisk forskning är intervjuer en vanlig metod för att samla in material. För att göra det inspelade materialet mer lättarbetat transkriberas det till text. Det ger en bättre överblick, och det blir enklare att analysera och dra slutsatser.

Transkribering av seminarier och föreläsningar

Genom att transkribera seminarier och föreläsningar, men också till exempel företagsevenemang och konferensanföranden, till text får inspelningen en ökad räckvidd. Det blir helt enkelt lättare att distribuera och diskutera innehållet. Textdokument ger smidiga sökbara versioner av det inspelade materialet, vilket förbättrar kvaliteten, lärresurserna och tillgängligheten. För personer med hörselnedsättning kan det vara helt avgörande för att kunna ta till sig innehållet.

Transkribering för jurister och advokatbyråer

Med god rättsinformatik kan jurister och advokatbyråer arbeta mer effektivt. Vi har över femton års erfarenhet av högkvalitativa utskrifter av ljudinspelningar från sekretessbelagt rättegångsmaterial från förhör och domstolsprocesser. Allt material som hanteras av Transkriberingshuset hanteras med största sekretess. Materialet sparas endast under arbetets gång för att sedan raderas från alla våra system.

Transkribering för försäkringsbolag

Försäkringsbolag spelar vanligtvis in förhör och samtal med kärande, vittnen och andra parter. Vid transkribering av försäkringsärenden är det viktigt att alla ord men även all icke-verbal kommunikation som tvekan i rösten och uttalanden med eftertryck återges korrekt. Transkriptionen används sedan för att bedöma och säkerställa försäkringskravet.

Transkribera podcast

En transkriberad version av en pod gör inspelningen mer tillgänglig för alla och podden kan nå en större publik. När det går att läsa allt som sägs i podden kan den som vill läsa och lyssna samtidigt, och personer med hörselproblem kan ta del av poddsändningen. Erbjud därför en transkriberad version av poddinspelningen och få fler prenumeranter och följare.

Priser och villkor

Information om våra priser finns här och våra villkor finns samlade här. Välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär eller genom att skicka e-post till info@transkriberingshuset.se. Du är också välkommen att slå oss en signal på 08 677 68 08. Följ oss också gärna på våra sociala medier. Vi finns på LinkedIn, Facebook och Instagram.

Översättning och korrektur

Utöver våra transkriberingstjänster kan vi också hjälpa dig med översättningar. Vi översätter från engelska, norska och danska till svenska, och från svenska till engelska. Har du en maskinöversatt text kan vi hjälpa dig med MTPE, Machine Translation Post-Editing. Det innebär att vi gör en professionell efterredigering för att höja kvaliteten på översättningen.

Ska det vara stor eller liten bokstav? Vilket skiljetecken passar bäst: komma eller semikolon? Och hur ska en punktlista egentligen se ut? Vi hjälper dig med din korrekturläsning. Det betyder att vi gör en finputsning av din text och korrigerar stavning, grammatik och meningsuppbyggnad. Vi ser helt enkelt till att texten följer de skrivregler och riktlinjer som finns. Vid en språkgranskning går vi lite djupare ner i texten. Då kontrollerar vi att texten är tydlig och flyter på bra, och att den passar i sitt sammanhang och är anpassad efter sin målgrupp. Vi korrekturläser och språkgranskar på både svenska och engelska. För mer information om våra översättnings- och korrekturtjänster är du välkommen att besöka vår lilla skivbyrå

Kontakta oss

Snabbt och enkelt. Vi har vanligtvis en mycket snabb leveranstid och skickar de färdiga texterna inom ett par dagar.

Transkriberingshuset i Stockholm AB
Vagnmakarebyn 2b
218 40 Bunkeflostrand
Org.nr 559002-2264
08 677 68 08
info@transkriberingshuset.se

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt så skickar vi en offert med uppskattad leveranstid. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om det önskas så skriver vi även ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur mycket kostar det?

Eftersom varje kund är unik och varje uppdrag är unikt, så anpassas priset till typ av uppdrag. Några av de faktorer som kan påverka priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas.


Ta gärna kontakt med oss på telefon, 08 677 68 08 eller mejla en förfrågan till info@transkriberingshuset.se. Vi svarar alltid inom 24 timmar, och oftast mycket snabbare än så. 

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.