Hur går en transkribering till?

En transkribering brukar börja med ett mejl från någon som behöver få sin ljud- eller videoinspelning utskriven i ett textformat. När du hör av dig till oss skickar vi i regel ett svar till dig redan samma dag. Våra kunder vill ofta ha sitt material transkriberat snabbt och effektivt och det kan vi hjälpa till med.

När vi har kommit överens om budget och deadline skapar vi en gemensam mapp i den svenska molnlagringstjänsten Storegate. Då lagras allt material på svenska servrar och både du och vi har kontroll på filerna och kan dela dessa med den regelefterlevnad som behövs för bland annat GDPR och säkerhetsskyddslagen. Det är tryggt, säkert och mycket enkelt!

  1. Du laddar upp filerna i mappen.
  2. Vi transkriberar filerna till text.
  3. Vi laddar upp texterna i mappen där du kan hämta dem.

Vi skickar också alltid ett mejl till dig så att du vet när transkriberingen är klar, och sedan raderas alla ljud- och videoinspelningar och dokument från Storegate.

Transkribera ljud till text

Punkt nummer två kanske låter väldigt enkel, men för att transkriberingen ska bli bra krävs skickliga och erfarna transkriberare. Alla våra transkriberare har också skrivit under ett sekretessavtal för att du som kund ska känna dig helt lugn och trygg. Våra duktiga transkriberare arbetar efter en överenskommen skrivpraxis för att säkerställa en jämn och hög kvalitet. Det innebär att samma skrivregler används och att vi behandlar till exempel skiljetecken, tidsmarkörer och utfyllnadsord på samma sätt.

Till sin hjälp har transkriberarna olika verktyg. En dator och ett tangentbord är ju så klart en självklarhet. Andra hjälpmedel är högkvalitativa hörlurar, transkriberingspedaler och olika program för uppspelning av ljud. När transkriberaren är klar med texten gås den igenom en sista gång för att kontrollera att inget har missats eller blivit fel. Sedan laddas texten upp i Storgate-mappen och du får tillbaka ditt material – helt enkelt en smidig och korrekt transkribering.

Transkriberingshuset i Stockholm AB
Vagnmakarebyn 2b
218 40 Bunkeflostrand
Org.nr 559002-2264
08 677 68 08
info@transkriberingshuset.se

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt så skickar vi en offert med uppskattad leveranstid. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om det önskas så skriver vi även ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur mycket kostar det?

Eftersom varje kund är unik och varje uppdrag är unikt, så anpassas priset till typ av uppdrag. Några av de faktorer som kan påverka priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas.


Ta gärna kontakt med oss på telefon, 08 677 68 08 eller mejla en förfrågan till info@transkriberingshuset.se. Vi svarar alltid inom 24 timmar, och oftast mycket snabbare än så. 

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.