Korrekturläsning och kvalitetssäkring av AI

Publicerar du en text som innehåller felaktigheter, stavfel och grammatiska fel kommer det kosta dig tid och pengar – och trovärdighet. Detta gäller alla texter: transskript, översättningar samt egna och AI-genererade texter. Transkriberingshuset hjälper dig gärna att språkgranska och korrekturläsa dina texter så att du får ett innehåll som är felfritt och som stämmer överens med din verksamhet. Våra tjänster innefattar språkgranskning och korrekturläsning av texter inom bland annat juridik, ekonomi, forskning och digitalt innehåll.

Korrekturläsning av AI-genererade texter och översättningar

Använder du AI när du ska skriva eller översätta en text måste du korrekturläsa materialet noggrant. Det finns många helt suveräna AI-tjänster, men ibland blir det fel. Det kan handla om felstavade ord, meningsbyggnadsfel och faktafel. AI har nämligen en tendens att hitta på fakta som inte stämmer. Även om du ber AI att korrekturläsa texten måste du eller någon annan ändå läsa igenom den före publicering för att se att allt stämmer, så att du får en text som är helt korrekt vad gäller språk och innehåll, men också en text som engagerar och inspirerar din målgrupp. En korrekturläsare ser till att texten är grammatiskt rätt och rättstavad, men kan även granska texten innehållsmässigt för att se till att korrekta branschspecifika termer används och att texten flyter, är lättläst och SEO-vänlig. Vi på Transkriberingshuset kan helt enkelt se till att dina texter låter som om de är skriva av en människa!

Transkribera med AI – korrekturläs med Transkriberingshuset

Vi kan även säkerställa att dina AI-transkriberingar är helt korrekta. Får vi en AI-genererad transkribering kontrollerar vi att allt det som sägs på inspelningen också finns med i texten. Vi dubbelkollar också att AI:n rätt har uppfattat vem som säger vad, och så korrigerar vi så klart stavfel och skiljetecken där det behövs.

Korrekturläsning och kvalitetssäkring – ett viktigt komplement till AI

Kontakta Transkriberingshuset för korrekturläsning och kvalitetssäkring av AI-genererade transkriberingar, texter och översättningar. Vi rättar, redigerar, faktagranskar och anpassar AI-genererat innehåll så att du kan spara tid och pengar – och behålla din trovärdighet.

Transkriberingshuset i Stockholm AB
Vagnmakarebyn 2b
218 40 Bunkeflostrand
Org.nr 559002-2264
08 677 68 08
info@transkriberingshuset.se

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt så skickar vi en offert med uppskattad leveranstid. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om det önskas så skriver vi även ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur mycket kostar det?

Eftersom varje kund är unik och varje uppdrag är unikt, så anpassas priset till typ av uppdrag. Några av de faktorer som kan påverka priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas.


Ta gärna kontakt med oss på telefon, 08 677 68 08 eller mejla en förfrågan till info@transkriberingshuset.se. Vi svarar alltid inom 24 timmar, och oftast mycket snabbare än så. 

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.