Möt Astrid – en av våra duktiga transkriberare

Astrid heter jag och har transkriberat sedan jag skrev min första uppsats på universitetet. När jag märkte hur fantastiskt roligt jag tyckte det var att transkribera bestämde jag mig för att börja jobba med det vid sidan av studierna och därifrån har det bara fortsatt.

Vad som är så roligt med att transkribera är att man aldrig vet vad som väntar – det är så spännande att försöka lista ut ett ord man aldrig hört tidigare eller en ort man inte har någon aning om var den ligger. En utmaning kan vara filer med många respondenter och att behöva klura ut vem som är vem, men inget slår känslan av att knäcka koden och få ihop texten till slut.

När jag inte sitter framför datorn och transkriberar gillar jag att läsa och vara ute i naturen, gärna i sällskap av en hund. Jag är också svag för vietnamesisk mat och drömmer om att en gång åka till Vietnam och frossa i gỏi cuốn.

Transkriberingshuset i Stockholm AB
Vagnmakarebyn 2b
218 40 Bunkeflostrand
Org.nr 559002-2264
08 677 68 08
info@transkriberingshuset.se

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt så skickar vi en offert med uppskattad leveranstid. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om det önskas så skriver vi även ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur mycket kostar det?

Eftersom varje kund är unik och varje uppdrag är unikt, så anpassas priset till typ av uppdrag. Några av de faktorer som kan påverka priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas.


Ta gärna kontakt med oss på telefon, 08 677 68 08 eller mejla en förfrågan till info@transkriberingshuset.se. Vi svarar alltid inom 24 timmar, och oftast mycket snabbare än så. 

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.