Transkribering – sekretess och säkerhet

Transkribering av rättegångsmaterial och forskningsintervjuer kräver hög sekretess och säkerhet. Här berättar vi lite mer om hur Transkriberingshuset arbetar med just sekretess och säkerhet så att du som kund kan känna dig lugn och trygg när du lämnar dina ljud- och videoinspelning till oss.

Fildelning via Storegate

Vi skickar aldrig filer via mejl. All filöverföring sker via Storegate. Det är en svensk molnlagring där all data lagras på servrar i Sverige. När du ger oss ett uppdrag skapar vi en mapp till dig i Storegate som bara du och vi har tillgång till. Där laddar du upp de ljud- eller videoinspelningar som du vill få transkriberade, och när vi har transkriberat klart laddar vi upp filerna i mappen igen. På Storegate kan man lagra och dela filer med den regelefterlevnad som behövs för bland annat GDPR och säkerhetsskyddslagen. När projektet är slut raderas alla filer och dokument från våra datorer och i Storegate-mappen. Vi tar dock alltid kontakt med dig först så att vi säkert vet att du har hämtat de transkriberade filerna först.

Transkriberare – diskretion och sekretess

Våra frilansande transkriberare måste skriva på ett sekretssavtal med Transkriberingshuset innan de börjar arbeta för oss. I avtalet förbinder sig transkriberaren att iakttaga hög sekretess avseende all information som rör Transkriberingshusets kunder och uppdragsgivare. Det inkluderar bland annat att inte yppa eller använda information från ljud-och videoinspelningar på något sätt utanför uppdraget. Våra transkriberare måste också arbeta på ett sådant sätt att informationen i ljud- eller videoinspelningarna eller i textdokumenten inte kan avlyssnas eller synas av obehöriga. Hörlurar är ett måste och sedan ska datorn placeras på ett sådant sätt att ingen kan se vad som står på skärmen.

Du kan vara trygg med Transkriberingshuset

Förutom säker fildelning och våra transkriberares arbetssätt kan vi även öka sekretessen genom att utelämna personnamn och ortsnamn vid transkriberingen. Vi gör då textfilen helt anonym. Innan vi laddar upp textdokumentet med det transkriberade materialet gör vi också alltid en sista korrektur. Vi lyssnar alltså på inspelningen och går igenom det transkriberade materialet en gång till innan vi laddar upp det på Storegate där du sedan kan hämta det. Vill du ha ett sekretssavtal mot dig som kund kan vi självklart erbjuda det. Är du intresserad av att se hur vi behandlar personuppgifter är du välkommen att läsa vår integritetspolicy.

Transkriberingshuset i Stockholm AB
Vagnmakarebyn 2b
218 40 Bunkeflostrand
Org.nr 559002-2264
08 677 68 08
info@transkriberingshuset.se

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt så skickar vi en offert med uppskattad leveranstid. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om det önskas så skriver vi även ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur mycket kostar det?

Eftersom varje kund är unik och varje uppdrag är unikt, så anpassas priset till typ av uppdrag. Några av de faktorer som kan påverka priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas.


Ta gärna kontakt med oss på telefon, 08 677 68 08 eller mejla en förfrågan till info@transkriberingshuset.se. Vi svarar alltid inom 24 timmar, och oftast mycket snabbare än så. 

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.